Despre Schimb de Carti Focsani

***Schimb de Cărţi Focşsani este coordonat de Ovidiu.

Foarte mulţi români tind să devină legume de televizor. Traseul vieţii lor este unul monoton: cafeaua de dimineaţă-serviciu-acasă. Ştirile TV care anunţă tot felul de lucruri negative sunt la ordinea zilei. În această categorie intră oameni cu diferite studii. Chiar şi 75% dintre cei cu studii superioare se plafonează după terminarea facultăţii. Se lasă acaparaţi de această rutină.Cărţile reprezintă salvarea şi soluţia la aceasta problemă. Cărţile ne oferă o experienţă unică şi foarte vastă de care altfel, cu greu putem avea parte. Dincolo de coperţi găsim o lume fascinantă şi din care putem învăţa enorm. Şi este o lume cât se poate de reală sau oricum, inspirată din realitate. Mediocrii folosesc o scuză dragă lor:”eu nu-mi traiesc viaţa în cărţi”. Dar să nu vă lăsaţi intimidaţi. Acei oameni au o viaţă tristă. Spre deosebire de a noastră, care zi de zi ne face să zâmbim 

M-am hotărât să mă implic şi să aduc Schimb de Cărţi la Focşani. Şi asta pentru că vreau să încurajez cititul. Reşedinţa judeţului Vrancea, Focşaniul, este un loc plin de istorie, tradiţie şi cultură. Şi nu voi accepta ca aceste lucruri să fie trecute în uitare. Pentru nimic în lume.

Barbarii au ieşit din cărţile de istorie şi au năvălit în viaţa noastră. Pe străzi sau la televizor ei fac, vorba marelui Octavian Paler, “multă gălăgie”. Doar de noi depinde dacă vrem să ne trăim viaţa noastră, sau viaţa impusă de alţii.

Pe 16 martie vă aştept la prima întâlnire Schimb de Cărţi Focşani. Locul de întâlnire va fi anunţat din timp. Doresc ca în lunile următoare, în funcţie şi de cât ne va permite vremea, să facem o întâlnire chiar în Piaţa Unirii, locul unde în 1859 a fost dată la o parte graniţa ce despărţea Moldova de Ţara Românească. Oameni mari au înfăptuit lucruri măreţe. Noi nu avem voie să renunţăm la această moştenire.

Ovidiu Miron

Sustine Schimb de Carti Focsani

Logo Schimb de Carti Focşani - un proiect www.bookblog.ro

De la intalnirile trecute: