Despre Schimb de Carti Iasi

***Schimb de Cărţi Iasi este coordonat de Mihaela, membru bookblog.ro

Iasi- Mihaela ButnaruSchimb de Cărţi. Nu cred că îi pot ataşa eticheta de social networking şi-atât, pentru că nu îi văd pe cei care participă ca pe elemente statistice. Nu-i pot spune nici adunare de literaţi, atîta timp cât literatura nu e un domeniu pentru care îţi trebuie paşaport. Nu-i pot spune nici cenaclu, câtă vreme nimeni nu ia poziţia de sfătuitor şi nimeni pe cea a debutantului.

Nu e nici o formă de a scoate bloggerii din faţa computerului, pentru că nu participă doar bloggeri. Nu e nici club de lectură, pentru că nu avem teme de la o ediţie la alta, nici cărţi pe care ne obligăm să le citim. Nu e nici expoziţie de lecturi şi mofturi de cititori, cum ştim toţi, cititul ţine de intimitate.

Bine, veţi spune, atunci ce e cu Schimb de Cărţi, in afară de faptul că, o dată pe lună se întâlnesc nişte oameni şi nişte cărţi? Iată ce am învăţat eu din cele trei ediţii ieşene şi una bucureşteană: mai puţin contează locul, mai mult contează oamenii. Am văzut oameni râzând împreună, după ce abia se prezentaseră, i-am vazut curioşi, atenţi, m-am bucurat de zâmbetele lor, de părerile lor despre cărţi şi muzică, am învaţat de la ei câte ceva despre încăpăţânare, nonconformism, încredere. Spaţiul nu mi se pare puţin.

Sustine Schimb de Carti Iasi

Logo Schimb de Carti Iasi - un proiect www.bookblog.ro

De la intalnirile trecute: