[Oradea] Lume multa la ultima editie din 2009 a SdC

Duminica de 13 decembrie a fost plina de surprize pentru toti. Pe mine m-a surprins vremea cu fulgii de zapada ce mi-au binedispus trezirea de dimineata. Participantii la Schimb de Carti Oradea s-au bucurat de micul meu cadou pentru ei: gogosi pregatiti de mine! De vreme ce nimeni nu s-a plans de ele, inseamna ca au fost gustoase…

Am precizat la inceput ca aceasta intalnire a adus surprize: m-au bucurat enorm de mult cand am vazut oameni noi care au pasit, timizi, pentru prima data in clubul cititorilor oradeni. Le multumesc pentru prezenta si abia astept sa povestim anul viitor despre cartile imprumutate si despre multe alte lucruri interesante.

Localul unde ne-am strans, Casa del Caffe, a fost aproape plin de oradenii veniti in numar mare sa se incalzeasca la un ceai bun, sa povesteasca despre carti si sa socializeze cu alti oameni care inca adora literatura, indiferent de gen.

Printre subiectele aduse in discutie amintesc de Auschwitz (inca s-au mai gasit lucruri de “tocat” pe marginea cartii), cartile politiste (de altfel, printre preferatele multor participanti) si… cartile cu vampiri, ca tot circula “virusul Twilight”. Enumar doar cateva dintre cartile ce s-au adus la aceasta editie : Politrucuri de Florin Budea, Dintre sute de clisee de Radu Paraschivescu, Dick Philips - Ubik, De veghe in lanul de secara - J.D Salinger, Paolo Coelho - Alchimistul, prima carte a Mihaelei Radulescu si Jamais Vu sau Prima bere cu tata de 3 tineri poeti oradeni.

Nu vreau sa ma lungesc prea mult cu vorbaria. Ce e mai important e ca a fost o intalnire foarte reusita, cu multi oameni frumosi, zambitori si sociabili. Asa cum mi-as dori sa fie toti oamenii. Mai ales acum, ca tot suntem in prag de sarbatori mult asteptate. Incet-incet apar si cititorii fara blog. Nu am vrea sa credeti ca Schimb de Carti se adreseaza doar oamenilor ce au blog, ci tuturor pasionatilor de literatura si tuturor celor ce doresc sa socializeze intr-o dupa amiaza de duminica la un ceai cald.

Au semnat condica de prezenta urmatorii: Mihai, Tudor (nou venit), Monica, Dan, Gratian (nou venit), Andrei, Alina Gâdoiu, Alina (nou venita), Ioana, George (nou venit), Bogdan (de asemenea, nou venit), Laurentiu, Radu, Camelia, Ramona si Ioana (toate trei, nou venite) si subsemnata, Liliana. Au trecut pe la noi Sebi si sotia.

Imagini de la eveniment:Trackbacks & Pingbacks

[...] A fost ultima ediție din 2009 a Schimb de Cărți Oradea. Lume multă, o „căruță” de cărți și oameni frumoși. Vă mulțumesc pentru participare [...]


Comments

A fost si de aceasta data o editie foarte reusita. Multumim organizatorilor.

Am scris si eu cateva randuri: http://alinagadoiu.wordpress.com/2009/12/13/sdc-in-luna-decembrie/ :)

Sa ne revedem cu bine in 2010.

Nu cred c-au fost buni gogosii! :P

Nici eu nu cred ca au fost buni, nu-mi dau seama de ce s-a golit farfuria. :D
Sa stii ca ne-ai ramas dator cu prezenta. Luna viitoare nu mai scapi :)

Lasa un comentariu

(required)

(required)